2012. március 15., csütörtök

Születésnapi képeslap

Úgy tűnik a húsvéti képeslap fog győzni az oldal jobb oldalán levő szavazáson (kemény 4 szavazat érkezett eddig, úgyhogy tessék szavazni!), de még van 3 nap a végéig, adok esélyt a többi projektnek is. Addig is csinálok egy egyszerű, de mutatós születésnapi képeslapot.
  1. A képeslap alapja egyszerű fehér karton lesz. Mivel nem találtam megfelelő pecsétet a dobozomban, úgy döntöttem, a feliratot nyomtatni fogom. Ez egy kicsit macerásabb, mert nehéz megfelelően pozicionálni a szöveget, ilyen esetekben először géppapíron próbálgatom az elhelyezést egészen addig, amíg jó helyre nem kerül a nyomtatott szöveg, és csak utána nyomtatom rá a kartonra. 'Chiller' betűtípus 48-as méretet használok, ettől természetesen el lehet térni (és a felirattól is).
    Az alábbi ábrán látszik, hogy a szövegszerkesztőben kb. hova kell a szöveget beszúrni.
  2. Szöveg elrendezése
    Felirat kinyomtatva
  3. A képeslap hajtásvonala a tetején lesz, ezért a lapot szikével függőlegesen félbevágom.
  4. Karton félbevágva
  5. Kis gyertyás pecsételővel, fekete tintával a felirat fölé pecsételek párat egy vonalban (most épp 7 gyertya sikeredett). A gyertyák lehetnek kicsit ferdék, mert az sem jó, ha túl tökéletes.
  6. Gyertyás pecsételő
    Pecsételt gyertyák
    >
  7. A gyertyák színezéséhez akvarell ceruzát használok. Ez olyan speciális ceruza, ami vízzel "elmosható" és úgy néz ki, mintha festettük volna. Nem ajánlják vízbe mártogatni és úgy használni, mert károsodhat a fa anyaga, én azonban ilyen kis területek színezéséhez ezt a módszert szoktam alkalmazni, de tényleg nagyon óvatosan, csak a ceruza végét mártom bele a vízbe. 
  8. Ceruza
    Gyertyák kiszínezve
  9. A lapot félbehajtom, és kész is a képeslap.
Lap félbehajtva
Happy Birthday
Képeslap

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése