2012. június 20., szerda

Post-it dekorálva

A minap ücsörögtem az íróasztalomnál és arra gondoltam, milyen snassz már, hogy csak úgy ott van egy tömb post-it. És mivel épp nem volt energiám hosszabb lélegzetvételű műalkotáshoz, de valamit azért kreatívkodni akartam, jó ötletnek tűnt, hogy egy kicsit feldobjam.
  1. Kiválasztok egy darab mintás kartont vagy scrapbook papírt, ami színben passzol a post-ithez. Milyen meglepő, nálam a rózsaszín dominál.
  2. Mintás lap
  3. Íves formavágóval körbevágok egy adag post-itet. Egyszerre kb. 5-6 lapot bír tökéletesen átvágni egy ilyen vágó, ezért több lépésben csinálom. Maradhatna akár négyszögletű is, de nem szebb így? Ha nincs kéznél formavágó, sima ollóval is lehet szegélyt vágni a lapokra.
  4. Mintavágó
    Post-it
  5. A post-itnél egy mérettel nagyobb mintavágóval ugyanolyan ívet vágok a scrapbook papírból. Ez lesz az alátét.
  6. Scrapbook papír vágása
  7. Fehér kartonra pecsételek valamilyen kis mintát, virágot, lepkét, vagy ilyesmit. Kicsit merész, de zöld tintát használok, hogy feldobja a rózsaszínt.
  8. Pecsételt virág
  9. Körbevágom a virág (lepke, miegymás) kontúrját. Minő szerencse, épp van itthon olyan formavágó, ami ehhez a pecséthez való! :) Akinek nincs, használhat ollót.
  10. Virág körbevágás előtt
    Minden kivágva
  11. Már csak a ragasztás van hátra. Először felragasztom a virágot a mintás alap tetejére, úgy, hogy felül félig lelógjon róla.
  12. Virág felragasztva
  13. Végül pedig az alapra ragasztom a post-it tömb legalsó lapját. És kész!
Post-it

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése