2013. december 1., vasárnap

Karácsonyi képeslapok 2013. 4.

A mai három karácsonyi képeslap mindegyikéhez használtam a vágó- és domborítógépet, egyszerűen azért, mert imádom. Ha tehetitek, és kihasználjatok, mindenképpen vegyetek egyet, ha pedig nem, akkor van más megoldás is, például domborított papír készítése tésztagéppel, vagy vehettek papírboltban, vágni pedig ollóval is lehet, igaz, nekem úgy sosem olyan szép.

 1. Hóemberes
  Az elsőnél négyzet alakú alapot csináltam fehér kartonból. Erre ragasztottam egy olyan kék kartont, amire fehér és ezüst zselés filccel hópelyheket rajzoltam. 
  A hóemberhez három különböző méretű kört vágtam, a szélüket fekete tintával öregítettem. Először a kék kartonra felragasztottam a legnagyobb kört. Erre ráragasztottam a barna papírból kivágott bot-kezeket. Ráragasztottam a középső kört, erre a piros szalagot. Ráragasztottam a legkisebb kört, legfelülre pedig a narancssárga lapból kivágott kis sárgarépa-orrot. Végül fekete filctollal megrajzoltam a szemet, szájat és gombokat.


 2. Hóember
  A második is hóemberes lett. Egy A5-ös fehér kartonlap aljára "Boldog karácsonyt!" feliratot nyomtattam. Pecsételni is lehet, de nekem nem volt olyan nyomdám, ami ide illett volna, úgyhogy  nyomtattam. Ezután ezt a lapot domborítottam a 'polka dots' nevű domborító mappámmal. A lap tetején ablakot vágtam a 'fancy frames' nevű vágósablonnal.
  Fehér kartonra hóembert nyomtattam, ezt is lehet pecsételni, ha valakinek van ilyen. Filctollal kiszíneztem.
  Szintén fehér kartonból letéptem két dombot úgy, ahogy a pop-up képeslapoknál. A tetejét sötétkék tintával öregítettem.
  A domborított lapot rátettem az alapra, és ceruzával körberajzoltam az ablakot, hogy tudjam, hol lesznek a határok. Ezután ezt a lapot félretettem.
  Először felragasztottam a hátsó dombot. Erre ráragasztottam a hóembert, majd az első dombot. Vattából apró gombócokat gyúrtam, és hóesés-szerűen felragasztgattam a lapra. A ceruzavonalakat kiradíroztam.
  Végül az egészre 3D ragasztókockákkal felragasztottam az előlapot.


Kesztyűs
Az alapötlet ennél a képeslapnál hasonló, mint az idei 1. karácsonyi lapos bejegyzés 1. lapjánál: fehér lap közepéről kiemelkedik egy karácsonyi tárgy.
Egy A5-ös fehér karton aljára 'Boldog karácsonyt!' feliratot nyomtattam. A lapot levágtam négyzet alakúra, majd a felirat alatt és fölött pöttyösre domborítottam.
Fehér kartonra kesztyűt pecsételtem (nyomtatni is lehet), piros filctollal kiszíneztem, körbevágtam. A fehér lap tetejére felragasztottam egy piros cérnából kötött masnit, a masni száraira pedig 3D ragasztókockával a két kesztyűt. Ezután a fehér lapot felragasztottam a piros, négyzet alakú alapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése