2012. augusztus 20., hétfő

Corn-flakes tároló üveg

Valamiért a corn-flakes-eket és mindenféle reggeliző pelyheket legalább 4x akkora dobozba csomagolják, mint amekkora tartalom van bennük, így kiskonyhás háziasszony lévén jogos az igény, hogy felbontás után átpakoljam valami helytakarékosabb tárolóba. Tehetném egyszerű műanyag dobozba is, de akkor nem mutatna olyan jól a polcomon, ráadásul csomó befőttes üvegem van, amit nagyszerűen lehet dekorálni.
 1. Fogok egy ív scrapbook papírt és az alsó feléből levágok egy csíkot. Nem feltétlenül kell scrapbook papírt használni, megteszi bármilyen mintás papír is, azért túl vastag ne legyen, mert akkor nem követi majd olyan szépen az üveg ívét. A lényeg, hogy a papírcsík körbeérje majd az üveget.
 2. Papírcsík
 3. A befőttes üveg tetejét lecsavarom, a maradék papír (tehát nem a levágott csík) hátoldalán ceruzával körberajzolom.
 4. Befőttes üveg teteje
 5. Körzővel rajzolok még két másik kört az első köré, kb. annyival legyenek nagyobbak, mint a befőttes üveg tető magassága. Hogy a körző ne szúrja át a lapot, összehajtogatott papírdarabot teszek a hegye alá.
 6. Körző
 7. A külső vonal mentén kivágom a kört.
 8. Kör
 9. Vékony háromszög alakban végig bemetszegetem a lapot a belső körig.
 10. Bemetszés
  Körbevágva
 11. Kétoldalú ragasztó segítségével beleragasztom a tetőt a papírkör közepébe. Bármilyen más ragasztót is lehet használni, nekem most ez tűnt a legkényelmesebbnek.
 12. Miután a fedő odaragadt, felhajtom az oldalsó fülecskéket.
 13. Fülecskehajtogatás
 14. A felhajtott fülecskéket ragasztóval odarögzítem a fedő oldalához. Ez lehet szintén kétoldalú ragasztó, vagy vékonyan felkent hobbiragasztó. Amíg meg nem szárad a ragasztó, egy vastag befőttes gumival rászorítom.
 15. Befőttes gumival rászorítva
 16. A papírfülecskék kilógó részét a tető belseje felé hajtogatom. A biztonság kedvéért kicsit megragasztgatom, akár le is lehetne vágni. Amíg szárad a ragasztó, a tetőt rácsavarom az üvegre.
 17. Befelé hajtogatás
 18. Az 1. lépésben levágott papírszalagot összeragasztom az üveg körül. Nem kell végig beragasztózni, elég a két végét összetapasztani (kicsit szebben, mint nekem sikerült :) ).
 19. Papír az üveg körül
 20. Leveszem a befőttes gumit a tetőről, és szalagot kötök a helyére. Hogy a szalag biztos rajta maradjon, célszerű ráragasztani.
 21. Készül a masni
 22. Kész. Megtöltöm az üveget és a polcra állítom.
Üveg megtöltve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése