2013. március 13., szerda

Tárolódoboz

Szeretem a nyitott polcos megoldást a lakás minden részén, szerintem jól néz ki, ráadásul mindig minden kéznél van, nem kell sötét szekrények mélyén matatni, ha az ember keres valamit. A párom viszont megőrül tőle, neki állandóan rendetlenség-érzése van emiatt. Kompromisszumos megoldásként nyitott polcaink vannak, de amit csak lehet, színes dobozokban tárolunk. Régebben vettem néhány ilyen dobozt lakberendezési áruházakban, de aztán rájöttem, hogy a cipősdobozokat nagyszerűen lehet dekorálni. Az sem rossz, ha csomagolópapírral vonjuk be, de igazán úgy lesz tartós, ha erős ruhaanyagot, vászont használunk. Az IKEÁ-ban a méteráru részlegen szokott lenni maradék kanapéhuzatok és egyéb ruhaanyagok bezacskózva, féláron, ha arra járok, mindig bevásárolok belőlük "jó lesz még valamire" alapon. Például dobozt beburkolni.
Nem kell hozzá sok alapanyag: egy doboz, ruhaanyag, hobby ragasztó (tulajdonképpen bármilyen erős ragasztó megteszi, az a lényeg hogy száradás után ne látszódjon át az anyagon), ceruza és opcionálisan hurkapálcika a kenegetéshez.
  1. Az anyagot a fonákjával felfele sík felületre terítem, ráteszem a dobozt és ceruzával körberajzolom. Nem kell túl precíznek lenni, ragasztás közben úgyis igazgatom még, a felesleget levágom. Inkább nagyobb ráhagyás legyen, mint kevesebb.
  2. Doboz a szöveten
  3. A vonalak mentén körbevágom az anyagot.
  4. Kiszabva
  5. A doboz alját jó alaposan bekenem ragasztóval.
  6. Beragasztózva
  7. Megfordítom, ráfektetem a ruhára, belülről jó erősen megnyomkodom. Célszerű újságpapírt tenni az anyag alá, mert könnyen összeragasztózhat valamit, ha átázik.
  8. Az alja ráragasztva
  9. Megfordítom és amíg nem tapadt teljesen oda, az esetleges ráncokat, gyűrődéseket kisimítom.
  10. Sima
  11. Ugyanígy a doboz oldalaira is ráragasztom a borítást. Közben, ha látom, hogy valahol kilóg az anyag, levágom.
  12. Oldal beborítása
  13. Az oldalak után a tetőre is ráragasztom az anyagot. Megvárom, míg megszárad és használható is.
A kész doboz

2 megjegyzés: